lauantai 14. kesäkuuta 2014

Weekend in Stockholm

Kesälomaviikko edessä. Jess! Silloin on hyvä vaihtaa maisemaa ja karistaa arkielämä ja työ huitsin nevadaan:) Onneksi Tukhoman ystäväni otti minut vastaan ja lupasi esitellä minulle kaupunkia yli kolmenkymmenen vuoden tuntemuksella. Minulle Tukholma on jäänyt muutaman tunnin vierailujen varaan, ja silloinkin vain pintaraapaisu vanhasta kaupungista on tullut nähtyä.

Onneksi matka on lyhyt, lento vain 55 minsaa ja- da daa-, perillä ollaan. Ystäväni noutaa minut Arlandasta ja menomatkalla nappaamme vietnamilaista ruokaa illalliseksi. Ihastelen parvekkeelta avautuvaa maisemaa Mälaren järvelle. Onpas hienoa rantarakentamista! Kiva rantaraitti alueen asukkaille ja talot parvekkeineen ovat ihan äärellään. Jotenkin hyvin kotoiselta tuntuvaa kerrostaloasumista.

Tälläistä maisemaa omalta parvekkeelta ei voi kuin ihailla!

    Sitten kaupunkiin. Päivä Tukholman kestustassa menikin sitten kaupoissa ja tavarataloissa kierrellessä. Ihastelin ruotsalaista tyyliä ja esillepanoa liikkeissä.



Tässä NK-tavaratalon valikoimaa. Ja sitä riittää....





                                                Tyylikäs pikkumusta ihanilla strassikoristeilla.





 

  Ilmava, persoonallinen kokonaisuus. Erilaisten muotojen ja materiaalien mutkatonta yhdistelyä.

 

  
                                                            Klassista paisley-tyyliä, uusin kesäisin värein.                     


                                Nämä ihanat popot houkuttelivat Pradan liikkeen ikkunassa.


                  Upea rakennus, mutta Henkka&Maukka löytyy meiltäkin, joten jätetään väliin:)


            Mielenkiintoisen näköinen pöytä, raskas ja rouhea. Pöydän pinta oli käsitelty kiiltäväksi.
Seurana klassiset skandinaaviset tuolit.



     Pari viimeistä kuvaa on perinteikkäästä Svenskt Tenn-klassikkosisustusmyymälästä, joka sijaitsee kauniilla
Strandvägenillä. Erilaisten tyylien rohkea sekoitus oli ominaista liikkeen interiööreissä. Valkoisen sisustuksen suosijalle vierailu tässä liikkeessä voi olla jo liikaa:)

     Tässä oli hieman tulijaiskuvia sisustukseen liittyen, jatkan tätä postausta vielä kaupunkifiilistelyn merkeissä seuraavassa postauksessa. Onko sinulla hyviä vinkkejä Tukholman kävijöille?

4 kommenttia:

  1. Pirjo, olipa taas mielenkiintoista luettavaa ja hienoja otoksia. Kyllä osaat kirjoittaa niin lukijaa innostavasti, että on ihan ihana lukea ja katsoa. Jään innolla odottelemaan lisää. Terveisin Paula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti sulle ihanainen Paula! Tuo kyllä lämmittää mieltä. Ja on tosi hauskaa saada kommentteja, se on parasta palautetta! Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Oikein ihania kuvia ja olen samaa mieltä,kirjoittaa sinä osaat. Pitäisipä ihan ajan kanssa joskus päästä Tukholmaan (ja esim.Tallinnaankin) koska katsomista riittäisi aivan erilailla ja paljon mielenkiintoisempaa kun että viivyt siellä esim. sen päivän ja kiertelet shoppailemassa. Tässä pari kesää sitten menimme siskoni kanssa Helsinkiin kahdestaan ei oikeastaan shoppailtu vaan kietelimme kävellen ympäriinsä.Kun vielä säät suosi kerkesimme nauttimaan Hietsun rannalla iltasiideerit, katsomaan kun porukat valuivat stadionille kuuntelemaan taisi olla Metallicaa :) Kierrettiin Töölönlahti ja välillä olimme ihan "hukassa",pokkesimme kirkoissa ym.......aika riitti paljon enemmän kuin että olisi vain shoppaillut. Ihanaa lomaa ja kesää sinulle Pirjo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja, kiva, että tykkäsit! Oot ihan oikeassa, sellainen vapaamuotoinen kiertely ja katselu on antoisaa. Monesti saattaa törmätä sattumoisin kivoihin paikkoihin, jotka jäävät sitten mieleen sen hetkisen tunnelman vuoksi. Joskus muistijäljen johonkin paikkaan voi jättää juuri sää, musiikki, tuoksu, seura tai joku muu. Toki shoppailukin on kivaa, mutta ei kuitenkaan mitenkään tärkeää. Aurinkoisia kesäpäiviä sinullekin!

      Poista