lauantai 25. tammikuuta 2014

Talven ihmemaa - Winter wonderland

Stylisti-opinnoissa valokuvauksen n.12 tunnin opetusosuus on ohi. Paljon kuvauksen teoriaa ja tekniikkaa, hyödyllistä tietoa kaikki tyynni. Mutta tärkein neuvo oli: Kuvaamalla oppii!! Kuvaa paljon ja kokeile erilaisia variaatioita. Valotusaikoja, aukkoja, ali-ja ylivalotuksia, asettelua, kuvankäsittelyä ym. ym. ja nykytekniikka on ihmeellistä. Tosin minulta jäisi hetket ja tilanteet kuvaamatta, jos kaikkea oppimaani pitäisi ehtiä soveltaa käytäntöön:)  Mutta jospa jotain....ainakin joskus:) Onneksi minun ei tarvitsekaan olla ammattilainen, mutta on kivaa oppia uutta tältäkin alalta.

Valokuvauksen kannalta vuodenaika on otollinen. Luonto on upea, lumihuppuinen, puuteriluminen luonto vetää katseen puoleensa. Vesistön ympäröimä kotikaupunki on parhaassa lookissaan. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja -24 C pakkanen kuuraa keskustan vesistöalueet kuin taiteilija pensselillään.

Tämä ei ole muotia, eikä sisustusta, mutta ainutkertaista luonnonkaunista. Voisiko moni kuvitella, että kaikki kuvat ovat keskeltä kaupunkia!

Winter landscape photos from Varkaus, Finland













                             


Mitäs tykkäsit? Eilen oli viimeinen kunnon pakkaspäivä. Kuulin säätiedotuksesta sään muuttuvan lauhemmaksi ja minullehan tuli kiire! Juoksentelin vielä ruokatunnilla korkkarit jalassa Kämärin rannoilla ja napsin kuvia urakalla:) Kauniit talvimaisemat tulivat ikuistettua ainakin tällä kertaa.
Rentouttavaa viikonloppua!




8 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Harmi, kun en itse pääse aurinkoiseen aikaan kameran kanssa liikenteeseen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, harmi ettet ennättänyt kameran kahvaan. Kevät on tulossa ja aurinkoisia kevätsäitä, kyllä ehdit vielä!

      Poista
  2. Näyttää ihan ammattilaisen otoksilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan, hih.....:) ei nyt sentään, mutta maisemat olivat niiiin upeita! Niin kuin blogissakin mainitsin, Varkaus näytti hyvännäköiseltä joka kantilta katsottuna.

      Poista
  3. Nyt vasta löysin nämä kuvat-ihania olivat ja joitain näin myös W-L:n sivuilla taannoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nyt vasta minä huomasin kommenttisi - kiitos! Muutama kuva tosiaan päätyi myös Warkauden Lehden arkistoon.

      Poista
  4. Pirjo! Upeita pakkaskuvia Ämmänkoskelta, samoin tuo 'lintupuu'.
    Hienoja. Valokuvauskilpailuainesta!

    #J ...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, että vastaus tulee vasta nyt, mutta kiitokset! Enpäs ole koskaan tuollaista palautetta saanut.) ....olen menossa valokuvauskurssille viikonloppuna. Toivottavasti saan sieltä lisäoppia. Mukavia kevätpäiviä!

      Poista