sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Nizza osa 2

Jatkan Nizzan fiilistelyä vielä hiukan. Kaupunki oli kyllä ihan huimaavan kaunis. Upeat rakennukset, kauniit ja siistit puistoalueet näyttävine istutuksineen. Ja se erikoinen, kuuluisa valo. Ei ihme, että kuuluisat taidemaalarit, kuten Monet, Matisse ym. ovat aikoinaan sanoneet, että Nizzan valo on "hullaannuttava". Niin se olikin:)  Kaupunki jakautuu vanhaan italialaisvaikutteiseen Nizzaan ja uuteen puoleen, jota meren puolella reunustaa kuuluisa Promenade des Anglais. Se näyttikin olevan oikea olohuone. Siellä käveltiin, hölkättiin, pyöräiltiin, luettiin kirjaa ja hengailtiin muuten vaan. Tuoleja, penkkejä ja bergoloita oli kaupunkilaisille ja turisteille tarjolla mukavasti.


      Tälläinen syyssää hellitteli Rivieran rannikkoa pari viikkoa sitten. Vesikin oli kädenlämpöistä. Tosin uimatta minulta jäi. Osa matkaseurastani sen sijaan lillui Välimeren aalloissa piiiitkäään:)



Haluttiin kastella kengät, kun oli niin mukavaa! Massenan aukion suosittu suihkulähde, jossa kaikki turistit, myös me, taltioivat lomamuistoja.






Näkymä rantabulevardilta. Meren turkooseja sävyjä sai ihailla kilometrikaupalla pitkin rantaa.



Ylellinen Hotel Negresco on Nizzassa käsite. Ja kyllähän monet meistä muistavat miten tunnettu suomalainen yritysjohtaja vietti kuuskymppisiään Negrescossa. Minulle ainakin jäi mieleen, kun iltapäivälehdissä näkyi lukuisia punahousuisia miesvieraita vapaa-ajalla:) Varmaan kiva paikka:)




Siirrytäänpä vähän vaatimattomampaan hotelliin. Mutta loistavalla paikalla ja muutenkin kiva.
Iltapäivisin nautimme shampanjat ihanalla pienellä ikkunaparvekkeellani tuolla oikealla ylimmäisessä kerroksessa. Kun nyt kerran lomalla...ja Ranskassa, ei mitään sidukkaa:)


Näkymä parvekkeelta vuorille päin. Joka aamu tämä Ranskan pulu istui kaiteella ihmettelemässä.


Parhaat näköalat Nizzan yli avautuvat Chateau-kukkulalta, jonne olikin  aikamoinen patikointimatka. Laskimme muistaakseni  jyrkkään rinteeseen rakennetuissa portaissa olevan yli 200 porrasta ennen kuin pääsimme ihailemaan häikäiseviä näkymiä. Hyvä aamulenkki:)


Kipuaminen ylös kukkulalle oli vaivan arvoinen. Leppeä tuuli ja upeat näkymät yli Nizzan kaupungin.


Nizzan vanha satama kukkulalta nähtynä. Satamaa olisi haluttu laajentaa suuria risteilyaluksia varten, mutta on päätetty, että satama pidetään huvivenesatamana ja toisaalle rakennetaan uusi kauppasatama. Kaunis ja idyllisen näköinen, eikös vaan?



Happy time! Seuraavaksi mennään Monacoon.

Tässä lomafiilistelyjä Nizzasta. Kiitos ja kippis!

ps. Kaupunki oli täynnä ihania shoppauspaikkoja, ne vaatisivat kuitenkin ihan oman lukunsa.
Jääköön tällä kertaa:)




2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja maisemia - tuttuja monen vuoden takaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, niin varmaan on, että tutulta näyttää:) Onneksi tietyt asiat pysyvät ja sen kun kaunistuvat, kun kaikesta pidetään huoli. Ja muistojahan voi aina mennä verestemään:)

    VastaaPoista