perjantai 3. lokakuuta 2014

Nizza osa 1

Puhelin soi eräänä perjantai-iltana. Ystävä se siellä pirauttelee ja toteaa jossain juttelun lomassa: Aamulla mennään ostamaan Stockan Hulluilta Päiviltä lentoliput Nizzaan. Lähdetkö mukaan? Arvaa vaan, mitä vastasin.

Pari viikkoa sitten, ikään kuin kesän lopettajaisiksi, lensimme sitten Ranskan Rivieralle, ikisuosittuun Nizzaan. Matkaoppaissa Nizzaa ja koko Rivieran aluetta kuvaillaan kaikilla mahdollisilla ylistyssanoilla. Ja oikeassa ovat. Leudot ja aurinkoiset välimerelliset talvet ja kuumat kesät sekä ihanan pehmeät syyssäät houkuttelevat alueelle vierailijoita läpi vuoden. Eikä kaupungin loistelias historia ainakaan vähennä sen charmia.


Nizzassa yhdistyvät tyylikkään charmikas merenrantakohteen lumo ja kaupungin urbaani meno.


                                                      Opera de Nice


Oopperan vastapäätä houkutteli tämä upea Maison Auer-perheyrityksen liike, joka on valmistanut karamellisoituja hedelmiä ja suklaata aina vuodesta 1820. Kaunis kuin karamelli.


      Vanhaa ja uutta tekniikkaa, voit seurata näytöltä miten käsintehdyt herkut valmistuvat.


                 Kiva istuskelupaikka Sainte-Rèparaten katedraalin edessä.



      Cours Saleyan värikkäältä kukka-ja vihannestorilta voi ostaa vaikka oman oliivipuun.


Raidallisten katosten alla myyntipöydät houkuttelevat turistien lisäksi kuulemma myös kaupungin parhaita keittiömestareita. Eikä ihme.



                      Vanhan kaupungin kapeita "ruelle"-katuja.




                       Merellistä pastaa kera maistuvan punkun. Simppeliä hyvää.




 Maanantaisin kasvisten ja hedelmien tilalle torille tulee antiikki-ja rihkamamarkkinat. Kojuja tutkiessa menisi tuntikausia. Kaikkea hauskaa oli tarjolla. Huomaa kunnon kokoiset istutusruukut:)

Huomaan, että ihan kelvollisia matkakuvia on vielä jäljellä, joten taidankin jatkaa Nizzan matkamuistoja osassa 2. Onko sinulla hyviä vinkkejä tai muistoja Nizzasta?

Oikein rentouttavaa viikonloppua!  Tästä jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti