sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Talo kevätauringossa

Kylläpä minulla on tuuria. Olinkin tilannut auringonpaisteen juuri tälle päivälle, kun sovimme tapaamisen Tarvuksen perheen kotiin. Aurinko porottaa siniseltä taivaalta. Talon emäntä Pia onkin jo vastassa ja huikkailee minut tervetulleeksi. Rauhallinen paikka, kiva tontti ja sijainti ihan järven rannan tuntumasssa.



Pia, Ilkka ja lapset Peppi ja Vertti ovat asuneet kodissaan yhdeksän vuotta ja viihtyneet mainiosti. Pia ilmoitti aikanaan miehelleen tontin löytyneen ensi näkemällä ja siihen se talokin sitten yhteisymmärryksessä rakennettiin.




Ennen kuin päästään sisään, tälle kuistille tekisi mieli jäädä heti kättelyssä. Hauskat korikiikkutuolit ovat niin kotoisen oloiset. Ne on ostettu paikallisesta tavaratalosta.





Jo eteisestä  huokuu harmonia, mikä on hallitsevana piirteenä koko talossa. Koti on kutsuva!


Näkymä avarasta eteisestä avokeittiöön  ja ruokailuerkkeriin. Pia on kova keräilijä ja asunnosta löytyy paljon entistä, tuunattua ja ystäviltä talteen korjattuja huonekaluja ja esineitä. Värimaailma on vaalea, luonnonläheinen ja harmooninen.



Sisustus on rauhallista ja kotoisaa ja samat värisävyt toistuvat läpi asunnon. Siirrettävä saarreke on näppärä ja hyvä tilan jakaja.




Upea ruokapöytä ja tuolit ovat peräisin Ilkan kotoa. Ihana talonpoikaissohva on ruokailuryhmän komistus.


Kattokruunun koristeena on mm. kristallilaseista tehtyjä koristeita. Kyllä tämän ruokailuryhmän ääressä viihtyy niin oma perhe kuin vieraatkin. Eihän tuosta tohtisi nousta ollenkaan:)




Huutokaupasta hankittu iso talonpoikaiskaappi on komea ja toimii astiakaappina. Sopii hyvin kokonaisuuteen. Tuoli on myös huutokauppalöytö, nyt tuunattuna. Tuolin pari on sijoitettu yläkertaan. Sohvapöytä ystävältä saatu ja uudelleen maalattu.



    Talon toisessa päässä on "mummon kammari".  Sekin on nätti ja rauhallisen oloinen.






       Kurkataanpa weskiin. Sama tyyli ja tekstiilit löytyvät myös täältä.




Sitten noustaan yläkertaan, missä ovat tv-huone ja perheen makuuhuoneet. Talossa on tilaa n. 160 m2






Tyttären huoneessa on pehmeitä pastillisävyjä. Tuo vaaterekki on kiva, kun on tilaa.




Synttärilahjaksi saatu lampaantalja kaunistaa makuuhuonetta. Tuohon olisi mukava pötkähtää:)





 Ennen lähtöä nappaan vielä kuvan eteisen senkistä, joka on puhdistettu ja jätetty puupinanlle.
Olkihattu odottaa kesän tuloa!

 Kiitos talon väelle, oli kiva käydä kauniissa kodissanne!

Aurinkoista kevättä kaikille! Saitko tästä sisustussätkyn? Minä kyllä ryhdyin heti katselemaan omaa kotiani sillä silmällä:)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti