sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Ystävän laukkuihanuuksia

Vietin muutaman mukavan ja virkistävän päivän hyvän ystäväni luona Tampereella. Mukavaa viettää aikaa rennoissa merkeissä, parantaa maailmaa, katsella ja kierrellä kaupoissa ihan vaan huvin vuoksi. Tampere on kiva ja nätti kaupunki, mutta nyt ei siitä sen enempää, vaan siirrytään asiasta kolmanteen, eli laukkuhin.

Varoitus: jos laukku on sinulle kapine, jolla kannetaan jotain, tai kunhan se mukana riippuu, älä lue enempää, Sulje sivu nopeasti. Jos taas olet laukkufriikki ja olet kiinnostunut laukkujen klassikoista, ehkä pidät tästä.

Tyylitietoisen, hyvän ystäväni vuosien varrella kerätty laukkukokoelma on ihan huikaiseva! Kun käyn hänen luonaan, hipelöin ja ihastelen klassikoiden malleja, aitoja materiaaleja, ja viimeisteltyä työtä.


Maailma pursuaa laukkuja, mutta mikä on klassikkolaukku? 


Lähes kaikilla maailman huippumuotitaloilla on oma mallinsa, mm. Chanel, Dior, Balenciaga, YSL, Louis Vuitton, Gucci ja  Céline ovat luoneet omat klassikkomallinsa, jotka ovat olleet tuotannossa ja myynnissä vuosikymmenet. Jos hankit näiden merkkien klassikkomallin vaikkapa 1990-luvulla, se on muodissa yhä. Hinta kylläkin on noussut. Eikö tämä ole sitä kestävää kehitystä ja ekologisuutta? Vain aika voi synnyttää klassikon.




Italialainen Gucci on perustettu 1921. Yritys aloitti nahkatuotteiden ja satuloiden valmistuksella. Nykyäänkin se on tunnettu mm. kuolainten käytöstä koristeena ja 1960-luvulla käyttöön otetusta kahden G-kirjaimen logoilla kuvioidusta kankaasta ja nahkasomisteista. Myös bambukahvat ovat olleet tunnusomaisia merkkejä 1950-luvulta saakka.

Tässä moneen menoon sopiva Gucci Boston Bag. Tummanruskeat nahkasomisteeet ryhdittävät canvaskassia. Trenssi Burberryn klassiko, saappaat Baldinini.




Louis Vuitton on monelle tuttu ranskalaisen tyylin klassikko. LV-monogrammin on suunnitellut Louis Vuittonin poika 1896. Monista laukkumalleista on kehittynyt haluttuja klassikoita, kuten esim. Speedy ja Keepall-laukut. Tiesitkö, että LV Speedy 25 luotiin aikanaan iki ihanan Audrey Heburnin pyynnöstä. Nykyään Speedya valmistetaan monessa eri koossa.

Portailla näkyy vaikka viikonloppulaukuksi sopiva  LV Keepall. Laukku on hankittu vuosia sitten Cannesista. Kädessä ehkä harvinaisempi musta nahkainen LV Bowling Montaigne. Avokkaat ovat Louboutin Pigallet.




Synttärilahjana Lady Dior


Synttärimatkalta Brysselistä lahjaksi valikoitui hurmaava ikiklassikko Lady Dior. Nimeä alettiin käyttää yleisesti kun Prinsessa Diana alkoi käyttää tätä mallia 1990-luvalla. Siis kuninkaallista statusta:) Huomaa kiva sporttista henkeä antava irroitettava, leveä olkahihna. Siis aivan ihaaanaaa...
Takki I Blues Max Mara, mokkasaappaaat Baldinini.









Ranskalaisen muotitalo Célinen juuret ulottuvat vuoteen 1945. Nykyään sen yhdeksi himotuimmaksi laukkumalliksi on noussut Luggage-sarja, jota keikkuu ulkomaisten julkkisten käsipuolessa yhtenään. Laukun ilme on jotenkin symppis. Tätä upean väristä veskaa ei ystävänikään voinut vastustaa:)






Verkkokaupasta laukun ostaminen on paljon sterilimpää kuin myymälästä. Laukku jäi aikanaan Rooman myymälän, mutta Pradan verkkokauppa toimi nopeasti ja laukku tuli viikon sisällä kotiovelle toimitettuna. Pradan Bomber nappa leather toten kanssa sopii Guccin vyö ja huivi.




Tyylikäs, ajaton ja naisellinen Chanel



Coco Chanel ei liene esittelyä kaipaa. Tuo muodin ennakkoluuloton legenda suunnitteli 1955 kirjekuorimallisen tikatun laukun, johon hän lisäsi ketjuhihnan ja loppu onkin muotimaailman menestystarinaa. Chanel on säilyttänyt kärkipaikkansa läpi vuosikymmenien ja on monen naisen unelma.





Sokerina pohjalla kaunis Chanel Classic Flap Bag Jumbo caviarnahkaisena. Blazer Andiata. Ranneke Hérmes. Farkut Rag & Bone. Kengät Jimmy Choo.


Tässä oli laukkumaailman ihania klassikoita ystäväni kaapista. Kiitos kurkistuksesta!




2 kommenttia: